לא להאמין:
היחסים שלנו עם הסמארטפון מגיעים ל-2.4 שעות ביום בממוצע לפחות-מכורים (2,617 נגיעות במסך ביום), ול- 3.75 שעות ביום בממוצע למשתמשים הכבדים יותר (5,427 נגיעות במסך ביום). על השעות האלה אנו משלמים ביוקר: בזמן, ביכולות חשיבה, בפרודוקטיביות, בזיכרון, בהישגים שלנו, בפניות, בכישורים חברתיים וברוגע שלנו.
המדע יודע היום לספר לנו קצת יותר על מה שקורה בראש שלנו כשאנחנו מאפשרים לסמארטפון שלנו להשתלט על חיינו, על ההרגלים שלנו ועל ההכרה שלנו – והממצאים בו זמנית מרתקים ומפחידים.
בכתבה הבאה של הוול-סטריט ג'ורנל שפורסמה בגלובס (קישור בסוף הפוסט) - יש תיאור של כמה מחקרים שמתארים את ההשפעות האלה.
קבלו שורות תחתונות:
אדריאן וורד, אוניברסיטת טקסס באוסטין >> השימוש בטלפון חכם, או אפילו שמיעה של צלצול או רטט של טלפון, מייצרים שפע של הסחות דעת שמקשות על התרכזות בבעיה או בעבודה קשה. חלוקת תשומת הלב הזו פוגעת גם בשיקול הדעת ובהיגיון וגם בביצועים.
מתוך Journal of Experimental Psychology >> כאשר הטלפון מצפצף או מזמזם כשהאדם בעיצומה של מטלה מאתגרת, ההתמקדות שלו מתערערת והעבודה שלו נעשית רשלנית יותר - בין שהוא בודקים את הטלפון ובין שלא.
מתוך Journal of Computer-Mediated Communication >> כאשר אנשים שומעים את הטלפונים שלהם מצלצלים אך אינם יכולים לענות לצלצול, לחץ הדם שלהם קופץ, הדופק מוחש וכישורי פתרון הבעיות שלהם יורדים.
אדריאן וורד, כריסטן דיוק ואיילת גניזי מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו ומדען ההתנהגות מרטן בוס מחברת דיסני ריסרץ' >> במבחנים שנערכו לסטודנטים, הנבדקים שהטלפונים שלהם היו על השולחן רשמו את הציונים הגרועים ביותר, ואלו שהפקידו את הטלפונים בחדר אחר השיגו את התוצאות הטובות ביותר. הסטודנטים שהחזיקו את הטלפונים בכיסים או בתיקים השיגו ציונים באמצע. כשזמינות הטלפון עלתה, כוח המוח ירד.
מתוך Journal of Computer-Mediated Communication >> שילוב הטלפונים החכמים בחיי היומיום גורם כנראה ל"בריחת מוחות" שיכולה להפחית כישורים מנטליים חיוניים כמו "למידה, חשיבה הגיונית, חשיבה מופשטת, פתרון בעיות ויצירתיות".
מתוך journal Social Psychology על מחקר באוניברסיטת דרום מיין >> אנשים שהחזיקו את הטלפונים שלהם בטווח ראייה, אם כי מכובים, במהלך שני מבחנים קשים של תשומת לב והכרה, עשו משמעותית יותר שגיאות בהשוואה לקבוצת בקרה שהטלפונים שלה היו מחוץ לטווח ראייה.
מתוך Applied Cognitive Psychology על מחקר מאוניברסיטת ארקנסו במונטיצ'לו >> סטודנטים שלא הביאו את הטלפונים שלהם לחדר הרצאות השיגו ציון אחד גבוה יותר בשיטת האותיות האמריקאית (A עד D) במבחן על ההרצאה מאשר אלו שהביאו את הטלפונים שלהם.
מחקר של 91 בתי ספר תיכונים בבריטניה >> כאשר בתי הספר אוסרים על הבאת טלפונים חכמים, ציוני הבחינות של התלמידים משתפרים משמעותית, והתלמידים החלשים ביותר נהנים מכך הכי הרבה.
מתוך Journal of Social and Personal Relationships על מחקר מאוניברסיטת אסקס בבריטניה >> הנוכחות של טלפונים ניידים מנעה את התפתחותם של קירבה ואמון בין-אישיים, והקטינה את המידה שבה אנשים חשו אמפתיה והבנה מצד בני הזוג שלהם.
במחקר שפורסם במגזין Science מאוניברסיטת קולומביה >> "אפקט גוגל" - מאחר שמנועי חיפוש זמינים לנו כל העת, אנחנו נמצאים אולי במצב שבו איננו חשים שאנחנו צריכים לשמר את המידע בתוכנו. "כשנצטרך אותו", אנחנו אומרים לעצמנו, "נחפש אותו". כעת כשהטלפונים מקילים כל כך את עבודת איסוף המידע המקוון, המוח שלנו כנראה מוריד מעצמו עוד יותר עבודת זכירה לטובת הטכנולוגיה.
על מחקר של ד"ר וגנר וד"ר וורד שפורסם בתוך Scientific American >> אנחנו לא טובים במיוחד בהבחנה בין המידע שאנחנו שומרים בראש למידע שאנחנו מוצאים בטלפונים או במחשבים שלנו. כשאנשים מעלים מידע במכשירים שלהם, הם סובלים במקרים רבים מאשליות של אינטליגנציה. הם מרגישים כאילו היכולות השכליות שלהם יצרו את המידע הזה, לא המכשירים שלהם.
קראו את הכתבה החשובה הזו שפורסמה בגלובס, במלואה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001207581
על הכותבת
טלי סגל, סגן-אלוף במיל', מנכ"לית, מייסדת, יועצת ומרצה בכירה ב"בו בזמן" - בית התוכן לניהול זמן בעולם העבודה החדש.
באה לעשות לכם סדר במשימות ובראש - לבחור נכון, להספיק יותר ובנחת....
בו בזמ"ן היא לא רק שיטה לניהול זמן, אלא שיטה לתפירת שיטה אישית לניהול זמן עבור המשתתפים.
בא לכם לפגוש אותנו ולקבל מכל הטוב הזה שיש לנו לתת לכם?
לקהל הרחב (לפרטיים+מארגונים):
לגרסת העמוקה - לפצח את נושא ניהול הזמן שלכם לאחת ולתמיד, ולבסס הרגלי ניהול זמן שיקדמו אתכם בכל תחום בחיים, קורס מאסטר לניהול זמן - התוכנית הכי יסודית ואפקטיבית שקיימת כיום בארץ.
לגרסה הקלילה - קורס דיגיטלי - ראו בחנות שלנו דיגיטלי עם טלי.
לארגונים:
להזמנת הרצאות וסדנאות לארגונים או לקבלת הצעת מחיר:
כתבו לנו בדוא"ל: talisegal@bobazman.com
או בטלפון: טלי - 052-9276510, תמי - 054-8142600
היכנסו להתרשם וללמוד גם באתר האינטרנט שלנו בתוכו תוכלו לקרוא גם המלצות של משתתפי ההדרכות של בו בזמן.
הדף שלנו בפייסבוק: "בו בזמן – הדרכות ניהול זמן מבית טלי סגל"
ואם בפייסבוק עסקינן - אם אתם עדיין לא חלק מקהילת ניהול הזמן שלנו "להספיק יותר ובנחת"... אז קדימה!
כרגיל.. מאחלת לכם "לבחור נכון, להספיק יותר, ובנחת" :)
Comments